Ort: Borås
Klubb/
Simning= SK Elfsborg/ Swimrun= Team Colting Wetsuits favoritsjö/hav: Öresjö/ Medelhavet

Hur ser ditt favoritträningspass ut?  Mina favoritpass måste vara väldigt rakt så som att simma över Öresjö eller 100×100/ 50×200

Vad fick dig att börja med swimrun/triathlon/simning?
Har hållit på med simning från när jag var lite och alltid älskat distanssimning så år 2014 simmade jag med en etapp på Sverigesimmet och föll pladask för öppet vatten. Så sedan dess har jag haft öppetvatten som fokus. Jag avslutade precis min college karriär och kände att nu är det dags att ta ett kliv tillbaka i poolen och bara simma för skoj skull och satsa på något annat. Min teammate Sebastian Engfors Nyqvist föreslog att vi skulle börja köra Swimrun och jag tyckte att det lät som en fantastisk idé. Så nu ligger fokuset på öppetvatten och Swimrun
Har du någon annan idrottslig bakgrund?
När jag var yngre så spelade jag fotboll och körde enduro. Var med i den absoluta sverigetoppen för ungdomar i enduro i några år.

Var dina mål 2017 och 2018?
Målet 2017 är att simma ett jättebra SM på hemmaplan och att vara med i toppen på 5k Open Water. Skulle även vara roligt att få representera Sverige på någon öppet vatten tävling. På Swimrun sidan är målet att kvala in till ÖtillÖ på Engadin Swimrun. Våran första Swimrun tävling kommer att vara Borås Swimrun där vi i första hand vill lära oss så mycket som möjligt om sporten. Vi kommer även köra andra tävlingar men huvudmålet 2017 är att få goda erfarenheter för framtiden.

År 2018 är målet att simma så snabbt som möjligt på SM och andra simtävlingar. Vi vill vara med och fightas i toppen på ÖtillÖ och andra stora Swimrun tävlingar.


Vad jobbar du med när du inte tränar?
Precis avslutat två år av collegestudier i USA. Till hösten ska jag jobba och fokusera på Swimrun och simning. Till våren 2018 ska jag försöka och komma in på pilotutbildning.


Har du någon förebild inom sporten?
Sporten för mig är väldigt ny så har ännu inte någon förebild.


Vad inspirerar/motiverar dig till träning?
Har alltid älskat att träna/tävla och det har alltid varit en stor del av mitt liv. Det som motiverar mig mest är kärleken till att träna och tävla. 


Vad tycker du är bäst med Colting Wetsuits?

Vi har ännu inte fått chansen att prova dräkterna.

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla