Ort: Stockholm
Klubb/favoritsjö/hav: Umara

Hur ser ditt favoritträningspass ut? Jag älskar löpningen och springa långpass är min favorit. Inom simning tycker jag om att simma i utebassänger på sommaren. Varmt vatten och lite regn i luften är härligast. Då gärna blandade korta snabba serier med långa distanspass.

Vad fick dig att börja med swimrun/triathlon/simning? Jag började springa för fem år sedan och sprang många marathon och ultramarathon men kände att det blev lite enformigt. Jag älskar utmaningar och att lära mig nytt, framförallt som vuxen att lära sig en ny idrott är häftigt. Så jag anmälde mig till en ironman efter att jag sprungit ett 80 km ultra och då fick jag ta tag i simningen och cykeln. Jag hade aldrig knappt ens simmat bröstsim så det har varit en utmaning lära mig frisim. Cykla började jag med i samma veva och jag lär mig fortfarande massor inom alla tre idrotterna. Jag jobbar på med min utveckling och det krävs kontinuitet vilket jag gillar, jag är tålig och har tålamod. För mig är simningen intressant rent intellektuellt för den kräver simultanförmåga och många nya nervbanor som ska nötas in för en vuxen simmare. Swimrun har jag blivit inkastad i som inhoppare, det är äventyrligt och roligt. Ironman och långdistans triathlon är nog ändå det som passar mig bäst, jag orkar hålla på länge och är tålig både kroppsligt och mentalt.

Har du någon annan idrottslig bakgrund? Nej faktiskt inte, jag började träna vid 38 års ålder så upptäckte det fantastiska med  idrott och rörelse för 5 år sedan

Var dina mål 2017 och 2018? HalvIronman i Danmark, hel ironman i Norge och så lite lopp som dyker upp på vägen. Halvarmathon, halvvätterna och några swimrun. Egentligen är mitt mål med träningen inte lopp utan hållbar hälsa som ingår i en livsstil och vardag.

Vad jobbar du med när du inte tränar? Grundare och ägare av www.powerwoman.com

Har du någon förebild inom sporten? Inte någon enskild, finns många som inspirerar på olika sätt och nivåer. Alla PowerWoman jag ser och möter inspirerar mig.

Vad inspirerar/motiverar dig till träning? Hälsa och äventyr. Lära mig mer och utvecklas.

Vad tycker du är bäst med Colting Wetsuits? Rörligheten kring axlar och runt bröstkorgen. Armarna kan jobba och den sitter bra i halsen. Dräkten är väldigt mjuk och bekväm, det är stor skillnad på Coltings dräkt mot andra i komfort och smidighet.

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla