Swimrun

Colting Wetsuits – allt du behöver för din första eller nästa swimrun

Sporten swimrun såg dagens ljus 2006 när den första upplagan av ÖTILLÖ arrangerades. Jag var en av de få deltagare som stod på startlinjen och jag har deltagit i alla upplagor sedan dess. Ingen visste ännu vad tävlingsformen kallades och ingen förstod heller hur man egentligen skulle göra. Åtminstone inte med de utrustningskrav som arrangören då krävde. Bland annat var vi tvungna att medföra en ryggsäck med diverse förnödenheter samt bära en flytväst utanpå våtdräkten, men en hel del har hänt sedan dess. Inte bara försvann kraven på överflödig utrustning utan vi har också sett en oerhörd ökning av intresset kring swimrun. Naturligtvis har också tävlingsmaterialet utvecklats väldigt mycket och vi vet att kvalitet och prestation går hand i hand med allt från välanpassade paddlar, funktionella swimcalfs och viktiga detaljer i swimrundräkten.

Något som vi som kom att bli swimrunpionjärer förstod redan 2006, var att klippa våtdräkten så att den gick bättre att springa i. Däremot gick den ju inte att öppna framtill då det enda som fanns vid den tiden var traditionella våtdräkter. Det är sådana specifika krav som vi har tagit hänsyn till vid konstruktionen av Colting Wetsuits swimrundräkt.

Vår swimrundräkt har samma höga nivå på material, design och passform som triathlon- och openwaterdräkten har, men den har en dragkedja fram för bättre ventilation under varma löpningar. Den är förstärkt i materialet kring rumpa och lår samtidigt som den är anpassad till smidigare löpning genom smarta material- och sömnadsval runt höften. Dessutom har vi byggt in små fickor på insidan av dräkten för att lättare kunna transportera energi och obligatorisk utrustning som exempelvis kompass, första förband eller tävlingschip.

Dräkten kommer i hellängd och man klipper enkelt armar och ben efter sina egna kroppsmått.

I swimrun simmar man med fördel med paddlar för att kompensera för tyngden av att simma med skor. Vi har paddlar i vårt sortiment i tre olika storlekar och dessa kan du använda som träningsredskap för att bättra på både styrka och uthållighet inför din swimruntävling. På tal om tunga skor så är det bästa sättet att få upp underbenen i ett bättre vattenläge att använda våra Swimcalfs med inbyggt flytmaterial. Swimcalfs är designade för att ge kompression runt vaderna under löpningen samt optimera din flytkapacitet och öka hastigheten under simningen. Colting Wetsuits har med andra ord alla simredskap som behövs för din första eller nästa swimrun!

~ Jonas Colting

Prenumerera på Colting news
Följ oss på
Kontakta oss

R Sports Agency AB
Colting Wetsuits
info@coltingwetsuits.com

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla